keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Rahan säästäminen

Moni miettii rahaa, kun aletaan puhumaan kielimatkoista. On toki totta, että matka maksaa paljon - mutta mun mielestä kokemus menee rahan ja materian edelle aina. Luin aikanaan monia postauksia rahan säästämisestä, mutta suurimmassa osassa oli vinkkejä joista ei saa paljoa rahaa tai ne eivät ole ajankohtaisia lukijalle. Listasin kuitenkin kaikki uudet (ja vanhat) tavat mitä mun pää mahtoi keksiä, toivottavasti jollekkin on näistä apua.

1. Kesätyö
Hae kesätyötä ajoissa, koska varsinkin pk-seudulla haut tulevat ja menevät nopeasti. Jos olet peruskoulussa tai lukiossa, voit hakea ohjelmaan Tutustu työelämään ja tienaa tai jos asut Helsingissä ja olet 9lk niin toisena vaihtoehtona on Kesäseteli!

2. Syntymäpäivä-/protu-/ripari-/joululahjarahat
Säästä kaikista juhlista saatavat rahat! Kasassa voi olla monta sataa, ehkä jopa tuhat euroa monen juhlan jäljiltä.

3. Stipendit
Opiskelemalla ahkerasti koulussa, voit saada 10-1000€ stipendin kesäloman alkajaisiksi.

4. Alennukset
Seuraa EF:n sivuja mahdollisia alennuksia varten. Ite nappasin mun kielimatkalle ilmasen Fun Packin ja -100€, mutta monesti on ollut jopa viidensadan euron suuruisia alennuksia.


4.1 Alennukset EF-ambassadorina
Nykyään kielimatkan tilattuasi voit alkaa kerätä pisteitä Ambassadorina, eli mainostamalla EF:ää. Pisteillä voit saada esim. 100€ alennuksen sun kielimatkaan (tai -kurssiin).

5. Tee töitä
Tiedän, tiedän, on vaikeeta saada töitä nuorena, eikä töitä edes jaksaisi tehdä koulun ohella. Mutta, mulla on sulle muita ideoita: tee kotitöitä, jakele mainoksia tai vaikka lenkitä koiria. Jos oot käyny riparilla, uskon että sä voisit alkaa vetää kerhoja tai leirejä.

6. Kilpailut
Osallistu erilaisiin kilpailuihin. Ootko hyvä kirjoittamaan? Tai kenties piirtämään? Netti on pullollaan erilaisia kilpailuja, joista saa yleensä hyviä summia rahaa vaikket olisikaan ykkönen.

7. Pyydä sukulaisia sponssaamaan
Kerro ihmeessä sukulaisille sun matkasta! Esim. mun isä ja mummi anto synttärirahojen lisäksi shoppailurahaa kielimatkalle.

8. Myy turhia tavaroita pois
Nykyään on tosi helppoa myydä vaatteita ja tavaroita pois, esim. huuto.netissä, ig-kirppiksillä, Tori.fi:ssä ja fb-kirppiksillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti