lauantai 25. kesäkuuta 2016

Pros & Cons Isäntäperhe

Ajattelin kertoa teille hyviä ja huonoja puolia isäntäperheessä asumisesta. Isäntäperhe on suosituin asumismuoto, joita EF:llä on myös muita: resort, asuntola & kampus. Ite suosittelen isäntäperhettä, koska perheessä tosiaan oppii kieltä paremmin ja saa elää niinkuin paikallinen. Kerron tässä postauksessa mun mieleen tulleita hyviä ja huonoja puolia isäntäperheestä.

+ Opit kieltä helpommin
Tämä. On helppo kehittyä puhumisessa kun voit joka päivä jutella perheen kanssa esim. kuulumisista ja päivän tapahtumista. Mun mielestä oli tosi jees kun sai päivän päätteeksi syödä ja puhua eri aktiviteeteistä ja kuunnella perheen omia kokemuksia esim. Lontoosta jonne oltiin menossa. Jo parin viikon jälkeen huomasin että kieltä tulee enemmän automaattisesti ja mun suomiaksentti oli alkanu lähteä haha.

+ Tutustuu kohteeseen paremmin
Ekana päivänä kun kierreltiin autolla ennen kuin mentiin talolle saatiin esittelykierros kaupungista & sen nähtävyyksistä. Saatiin myös paljon neuvoja perheeltä Brightonista, esim. millä alueilla kannattaa käydä ja millä busseilla mennä.

+ Edullisempi
Isäntäperhe on jonkun verran edullisempi kuin esim. asuntola sekä sun ei tarvii itse maksaa ruuasta jossa säästyy kans rahaa.

+/- Ruoka
Isäntäperheessä syödään aamupala, lounas (otetaan mukaan) ja päivällinen. Se että onko se hyvää, riippuu tietenkin ihmisestä (ja perjaatteessa myös ruuasta kai). Meillä oli aamulla ruokana mm. leipää (jossa oli suklaata haha), muroja ja hedelmiä. Lounaaksi saatiin mehua, kinkkuvoileipää, hedelmää ja jotain "jälkiruokaa" kuten muffinsseja tai kitkat-patukoita.

+/- Sijainti
Tää kuuluu sekä hyviin että huonoihin puoliin isäntäperheessä, koska voit joutua ajamaan bussilla tai vaikka metrolla tunnin tai sitten koulut ja kauppakeskukset on ihan kävelymatkan päässä. Itellä kävi aika hyvä tuuri, koska bussipysäkille ei tarvinnut kävellä perjaatteessa ollenkaan ja kaikki tarvittavat bussit menivät siitä ohi. Muutama meidän ryhmäläinen joutui kuitenkin menemään pikabussilla aamuisin, koska tavallisella olisi mennyt yli tunti. Liiderit antaa aina ensimmäisenä päivänä ohjeita ja neuvoja kulkuvälineillä kulkemisesta, joten ei hätää - sun ei tarvii itse googlailla.

+/- Säännöt ja vapaudet
Perheessä voi olla erilaisia sääntöjä, kuten kotiintuloajat. Meillä ei ollut paljoa muita sääntöjä (paitsi EF:n omat), kuin että ei mielellään tulla yksin illalla/yöllä ilman housematea kotiin.

+/- Itse isäntäperhe
Toki jotkut perheet majoittavat vain rahasta, mutta suurimmaksi osaksi kaikki pääsevät hyvään hostiin. EF tosiaan tarkistaa kaikki isäntäperheet ja voit aina tarvittaessa vaihtaa perhettä jos ilmenee ongelmia.

- Et välttämättä vietä paljoa aikaa perheessä
Oisin toivonu että oltais saatu viettää perheen kanssa enemmän aikaa, koska muutamat vapaat illat meni sitten shoppailessa & kaupunkia kierrellessä.

fyi ei kannata lukea kauhutarinoita isäntäperheistä eri puolilta nettiä, koska suurin osa niistä on valetta. Kaikki mun tapaamat ihmiset kielimatkan aikana sai aika hyvän perheen ja jos omalle kohdalle sattuisikin huonompi perhe, niin EF auttaa sua mahdollisimman nopeasti vaihtamaan perhettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti