torstai 30. kesäkuuta 2016

Around the world

EF tarjoaa erilaisia kursseja ja matkoja ympäri maailmaa! Mutta miten ihmeessä voitkaan valita vain yhtä? Toivottavasti tästä postauksesta on sulle apua!

Ennenkuin olin varaamassa matkaa, olin kattellu sivuja ja päätyny kahteen eri vaihtoehtoon: Malta tai Iso Britannia. Päädyin näihin koska 1) voi opiskella englantia 2) mielenkiintoisia kohteita. Molemmat houkutteli, mutta oli pakko valita yks. Aluksi olin varma että nyt oon päättäny, meen Maltalle. Siellä voisin kokeilla erilaisia aktiviteettejä, joita en oo ennen kokeillu ja uida paljon & olla auringossa. En oo varma miks, mutta aloin kuitenkin ennen varaamista miettiä tosissaan Englantia Maltan sijaan. Listasin kaikkien kohteiden hyvät ja huonot puolet ja jäljelle jäi Oxford. Varattiin matka ja ootin sitä tosi paljon ft. BigDay päivälaskuri puhelimessa.

Vähän ennen matkaa aloin kuitenkin epäröimään mun valintaa, jolloinka laitoin EF:lle viestiä asiasta. Halusin tositosi paljon käydä Oxfordissa, mutta kohde ei tuntunu omalta. Halusin viettää kolme viikkoa jossain muualla, mutta silti päästä käymään yhessä mun bucket list kohteessa. Kysyin sähköpostissa mm. sitä että jos vaihdan kohdetta (EF:llä saat veloituksetta vaihtaa kohdetta jonkin verran ennen matkan alkua) niin pääsenkö silti käymään Oxfordissa vierailulla. Vastauksena tuli kyllä -> vaihdoin kohdetta ja varasin MyEF:ssä vierailun Oxfordiin. Oon tosi ilonen siitä, että sain vaihdettua kaupunkia enkä oo katunu yhtään. Oxford oli tosi jees kaupunki ja  toivon että oltais saatu olla siellä pidempään kuin se yksi päivä. Tuun todennäköisesti käymään siellä vielä monta kertaa, sekä Brightonissa - josta tuli mulle tän matkan aikana kuin toinen koti.

Mutta nyt kohteen valintaan! Väsäsin teille testin, jonka avulla saatte edes vähän käsitystä siitä, minne sun ois hyvä lähtee. Ja vaikket oo lähdössä mihinkään, suosittelen sen tekemistä just for fun! ;D Testiin pääset TÄSTÄ. btw testi on englanniksi, koska se on tehty buzzfeedin kautta.

Voit myös yrittää miettiä kohteen valintaa näiden kysymysten kautta:

1) Kielimatka vai kielikurssi?
Haluatko matkustaa ryhmässä suomalaisen liiderin kanssa ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin vai matkustaa vapaammin nuorten ja aikuisten kanssa? Kielikursseja tarjotaan enemmän ja eri paikoissa.

2) Budjetti & välimatka
Kauempana sijaitsevat kohteet maksavat enemmän. Mieti että mikä on sun budjetti ja miten pitkälle haluat/pystyt matkustamaan.

3) Haluatko opiskella jotain muuta kieltä kuin englantia?
Jos sun suunnitelmissa on opiskella esim. espanjaa, ruotsia tai ranskaa, niin löydät sopivan kohteen kielen perusteella.

Tee kans EF:n vanha testi, jossa voit sun matkalaukun sisällön mukaan valita kohteen (HUOM! jotkut kohteet saattaa puuttua tai niitä on poistettu koska testi on tosiaan vanha) testiin pääset TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti